20 aprilie 2009

Perspectiva corectă

Oamenii au gusturi diferite. Dacă toţi am avea acelaşi gust am fi doar carne de pui. Pui de găină. Nu e nimic rău la carnea de pui, doar că uneori mai vrei şi niste porc. Sau miel. Sau orice altceva înafară de pui. Şi de ce zic că am fi asemanatori cu carnea de pui? Pentru că puii sunt pui. Şi sunt plictisiţi de moarte. Până şi carnea lor e plictisitoare.

Şi cum ziceam... Mă bucur că mi-am dat seama în sfârşit că oamenii nu vor fi niciodată doar carne de pui. Mereu m-a sâcâit vorba aia, că : Gusturile nu se discută. Dacă ai o problemă şi nu vrei să o rezolvi cel mai direct, măcar nu te mai stresa cu ea. Accepţi adevărul şi mergi mai departe. "Gusturile nu se discută" de fapt te sâcâie şi mai tare. Te simţi ca şi cum ai primit un picior in faţă de la un copil enervant, care te demontează, pentru că ştie ce poţi şi ce nu poţi. Nu poţi riposta, pentru că e doar un copil, dar ai vrea să-l strangi de gât cu toată forţa ca să te eliberezi de atâta ură.

Cum ar fi să fie toată omenirea izolată? Nimeni să nu ştie de nimeni, să nu audă pe nimeni, să nu vadă pe nimeni. Am putea să fim ce fel de carne am vrea, oricând. Dar n-am mai fi o omenire apoi. Nici n-am mai şti nimic despre mai multe tipuri de carne. Am mânca numai carne de pui. Şi am fi plictisiţi de plictiseala noastră.

M-am gândit la asta mai de mult, dar niciodată nu am meditat complet asupra ideii. Unii oameni pur şi simplu nu se gândesc niciodată la "De ce?". Cred că de-asta s-a inventat religia, religiile. Unii oameni au nevoie de instrucţiuni ca să ajungă să se gândească la "De ce?" şi religia e ceea ce. Cred că oamenii sunt atei la bază. Vroiam să spun că suntem animale, dar nu e corect. Nu cred că am fost animale niciodată. Poate chiar ideea de animal e greşită. Dacă mă gândesc mai bine, cred că împărţirea asta între oameni şi "restul" e depăşită de mult, dar tot mai ţinem de ea. Nu cumva tot religia a făcut asta pentru prima oară? Povestea Genezei cred că există cam de când au apărut religiile, nu numai cea creştină. Şi de la una la alta, toate sunt absurde si ilogice. Dar măcar au un merit. Măcar plantează o sămânţă în minţile oamenilor. Poate chiar intenţionat s-a lăsat această greşeală şi chiar toate greşelile care există în toate religiile. Oamenii chiar au primit instructiuni în celebra vorbă creştină : "Crede şi nu cerceta."

Prima întrebare pe care ar pune-o orice om ar fi "De ce?"!
Trimiteți un comentariu