22 februarie 2010

Muzica pentru mine

Am văzut un documentar despre Univers şi era prezentată ca liant universal materia întunecată. Oamenii de ştiinţă presupuneau că ceea ce ţine Universul în loc şi a permis formarea galaxiilor, sistemelor solare şi într-un final viaţa, ar fi această materie întunecată.

Am văzut acelaşi documentar în timp ce corpul meu se mişca pe ritmurile muzicii, în acest caz, a Taniei Vulcano. Am văzut cum muzica este acelaşi liant universal ca şi materia întunecată, pentru că toată lumea era mişcată şi fericită în acel club, ţinută într-o anumită stare, datorită puterii muzicii. Nu mai există inhibiţii, ură, gelozie... Doar fericire.

Şi a crea fericire în inima unui om e acelaşi lucru cu a crea viaţă în Univers.

Materia întunecată nu poate fi simţită, dar în teorie există. Şi ne ţine pe toţi în braţele ei ca un părinte iubitor. Dacă muzica, făcută de oameni, poate da senzaţia pe care o creează materia întunecată în Univers şi dacă mai ne gândim la o altă teorie, mai veche, despre un Anume Cineva, care se presupune că face acelaşi lucru ca şi materia întunecată şi de asemenea nu poate fi simţit...

Concluzia teoretică nu poate fi decât că Universul e ţinut de Cineva, care ne-a dat puterea să-L simţim şi să-L imităm prin muzică.

Poate, uneori, explicaţiile simple sunt mai bune decât mii de ani de îndoctrinare / contestare, nu?

4 comentarii:

Vaku spunea...

So therefore God is indeed a dj

Freyja spunea...

uneori explicatiile strica tot misterul si tot farmecul..

Sofistricat spunea...

nu si daca esti genul caruia sa-i placa explicatiile.

lala spunea...

:)