12 iulie 2011

Ritmul

Ce e ritmul?

Dacă vrei, poți să te gândești la muzică în sensul că este punerea în ordine a sunetelor și apoi repetarea acelei ordini, adică găsirea unui ritm în sunete. Ritm în sunete.

Dar dacă, să zicem, te gândești că poate și alte lucruri au sau pot avea ritm, atunci ai ipotetic un nou mod de a privi viața. Totul are ritm în viață. Vine ziua, apoi noaptea. Și se repetă acestea două într-un ritm care poate fi atât lent, cât și rapid. Viteza ritmului e dată de modul în care petreci tu timpul dintre zi și noapte. Uneori poți să fii trezit la realitate brusc, din cauza unui eveniment care să te pună la o încercare de orice fel. Un sport sau ceva traumatizant. Dacă e o încercare din care ieși învingător, înseamnă că ai fost trezit la realitate. Atunci poți să vezi un ritm în orice, chiar dacă nu se mișcă. Atât în lucrurile fizice, cât și în cele psihice sau poate chiar și spirituale.

Ritmul este important, pentru că îl poți învăța. Îl poți folosi. După ce le înveți pe cele mai simple, poți începe să avansezi și, să vezi, ritmuri mai rapide, mai complexe. Mai complete.

Credința mea este că marile genii nu numai că au știut acest fapt al vieții, dar că l-au și învățat foarte bine.
Trimiteți un comentariu